Mercedes Sprinter gaat 4x4

Mercedes-Benz Sprinter 4x4

Voor wie stoer wil doen met een Mercedes Sprinter is deze 4x4-versie een gewilde aanvulling.

Mercedes-Benz heeft begin dit jaar een nieuwe generatie van zijn Sprinter mogen voorstellen. Deze nieuwe generatie krijgt ook een hoger, stoerdere, mannelijkere, indrukwekender en meer badass 4x4-versie. Zoals de naam Sprinter 4x4 wel doet vermoeden heeft deze Sprinter de mogelijkheid om zijn kracht te verdelen over de vier wielen, indien dit gewenst is door zijn eigenaar natuurlijk.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4

Buiten de 4x4-aandrijving, die in stilstand of tot 10 km/u kan worden ingeschakeld via een schakelaar op het instrumentarium, wordt deze Sprinter vooraan 15,5 cm en achteraan 13,5 cm hoger geplaatst. Handig als de pakjesbezorger ergens in de Ardennen moet zijn. Reken voor deze 4x4-setting wel op een extra gewicht van 140 kg.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4

Al de technische snufjes laten toe om 65 procent van de kracht naar de achterwielen te sturen indien nodig. Een adaptieve ESP, die rekening houdt met de ballast achteraan, en 4ETS-tractieregeling zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Optioneel kan je nog kiezen voor een Downhill Speed Regulation en lage gearing om hem helemaal offroad-waardig te maken.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

4x4

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws