Infiniti viert dertig jaar met nieuwe concept

Infiniti concept teaser

Volgend jaar viert Infiniti, de luxedivisie van Nissan, haar dertigste verjaardag. Om dat te vieren zal het merk tijdens het autosalon van Detroit een nieuwe concept voorstellen. Toevallig het salon waarop het merk in 1989 debuteerde.

Wat Toyota en Nissan gemeen hebben als je 1989 in de mix gooit? Luxemerken. Want het is dat jaar waarin zowel Toyota als Nissan een luxemerk op de Amerikaanse markt lanceerden. Bij Toyota is dat het wereldwijd gekende Lexus, Nissan lanceerde tijdens het autosalon van Detroit van dat jaar Infiniti. Een merk dat een schaarse trouwe fans in Japan en de VS heeft maar nooit doorbrak in onze contreien. Ook al kan je vandaag in België een Infiniti-dealer binnen stappen en er eentje kopen.

Enfin, 30 jaar Infiniti dus en dat moet gevierd worden. Het is ook daarom dat het merk het autosalon van Detroit begin januari 2019 uitgekozen heeft om een feestconcept neer te zetten. Een crossover die moet aantonen waar het merk de komende 30 jaar naar toe wil gaan. Zonder twijfel een elektrische concept, want het merk gelooft er in dat tegen 2025 de helft van haar verkopen zal draaien rond elektrische auto's. Vandaag komen we echter niet verder dan een plaagplaat, waardoor we braaf zullen moeten wachten tot begin januari voor alle info en plaatjes.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws