Officieel: Volkswagen Touareg PHEV debuteert in China (2018)

Volkswagen Touareg PHEV

Op de valreep van dit jaar stelt Volkswagen nog haar stekkerversie van de Touareg voor. Die krijgt zijn debuut in China en zal op termijn op de Europese markt verschijnen als fiscaal vriendelijk alternatief.

Vanaf de lancering van de nieuwe generatie Touareg was er al sprake van een plug-inversie. Die is nu boven de doopvont gehouden in China, een markt waar Volkswagen serieus wat omzet wil draaien met de Touareg. Europa, die zal op termijn ook deze stekkerversie krijgen, al kan dit wel eens ten vroegste begin 2020 zijn. Waardoor nog maar eens onderstreept wordt dat Volkswagen vooral op andere markten dan Europa mikt met de Touareg.

Nog even dieselen

In Europa kan je de Touareg momenteel enkel bestellen met een 3-liter V6 diesel onder de kap. De plug-inversie teert op een 2-liter benzinemotor die het koppelt aan een elektromotor. Het systeemvermogen komt daardoor op 367 pk en 700 Nm te liggen. Eveneens belangrijk is het accupakket natuurlijk. Dat is 18 kWh groot (zowat 4 kWh groter dan in de huidige Porsche Cayenne S E-Hybrid) en zou de lijvige SUV in staat moeten stellen om meer dan 50 kilometer puur elektrisch te kunnen rijden.

Volkswagen Touareg PHEV

Belangrijk natuurlijk, dat cijfer, want daardoor blijft deze Touareg ook de komende jaren nog fiscaal gunstig. Al moet hij dus wel überhaupt de verkoop in gaan in Europa. Naar aanloop van die lancering krijgen we hoogstwaarschijnlijk meer "Europese" informatie. Maar zoals gezegd, dat kan nog wel eens een dik jaartje duren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie