Terug van de dood: Mini John Cooper Works (2018)

Mini John Cooper Works

De vroegtijdige dood van de Mini John Cooper Works was te danken aan de WLTP-normen. Fans van deze über-Mini’s kunnen terug beginnen dromen. De nieuwe staat om de hoek!

De WTLP-duivel heeft veel sportievelingen de nek omgedaan. De productie van veel topmodellen werd vroegtijdig een halt toegeroepen in de poging om zo aan alle regeltjes te voldoen. De Mini John Cooper Works was daar een goed voorbeeld van, weg uit de configurator maar niet uit ons hart.

Hij is terug

Niet meer getreurd, want we hebben het heugelijk nieuws gekregen dat de “legende” terugkeert. Dankzij een nieuwe deeltjesfilter in de sportuitlaat voldoet Mini aan die strenge eisen. De krachtbron is een 2.0-liter viercilinder TwinPower Turbo-motor met 231 paarden die de spurt naar 100 km/u in 6,3 seconden voltrekt. De keuze zal liggen tussen de 3-deurs hatchback en cabriolet die extra zijn uitgerust met speciale 17-duims velgen en John Cooper Works sportstoelen. Verder een extra kleurtje hier, een logo-tje daar en overal LED-lampen om het geheel te bewonderen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws