Officieel: Lexus RC F facelift is middenvinger naar hybridefamilie (2019)

lexus rc f facelift 2019

Lexus mag dan wel hét hybridemerk bij uitstek zijn, aan de uiteindes heeft het nog modellen staan die een danige middenvinger opwerpen naar de ecologische broertjes en zusjes. De RC F is er zo eentje, een coupé met een atmosferische V8 in het vooronder. De facelift daarvan levert evenwel wat kracht in, in ruil krijg je een beter rijgedrag en scherpere looks.

Eind vorig jaar kregen we nog de facelift van de reguliere RF voorgeschoteld, nu is het de beurt aan het F-derivaat. En wat AMG voor Mercedes is, dat is F voor Lexus. Daarom geen ecologische viercilinder met elektrokracht voorin deze RC F, wel een knoert van een atmosferische 5-liter V8 voorin. Waardoor hij samen met de Ford Mustang één van de laatste der Mohikanen is.

Minder pk's... maar niet echt

De 5-liter levert met de komst van de facelift evenwel wat paarden in. Hoogstwaarschijnlijk om het blok WLTP-conform te krijgen. 477 pk wordt 457 pk. Al moeten we grif toegeven dat het bij het pre-faceliftmodel niet heel duidelijk was hoeveel pk de 5-liter nu juist mocht opwekken. Want bij Lexus werd er ook van 463 pk gesproken. Hoe dan ook, op een blok met 450 pk zal je een pk'tje of 10 minder heus niet voelen. Te meer omdat het koppel op 520 Nm blijft liggen. Ruwweg status quo dus, knap voor zo'n blok in de nieuwe procedure.

lexus rc f facelift 2019

Naast de motor werd er ook nog technisch gesleuteld aan het chassis en de ophanging. Aluminium onderdelen aan de wielophanging, stijvere motorsteunen, holle aandrijfas en een langere eindoverbrenging voor de 8-trapsautomaat. Ook een lanceercontrole is vanaf de facelift beschikbaar op de RC F, al blijft hij met 4,5 tellen naar de honderd even snel als het pre-faceliftmodel (of hoe minder pk's kunnen gecounterd worden door software bij een sprint).

Gran Tour(ing)

Uiterlijk geniet de F-versie van de nieuwigheden die ook de reguliere RC over zich heen kreeg. Denk dan aan scherpe koplampen die het voordien apart gestileerde led-vinkje in zich opslorpen en een aangepast lichtsignatuur achteraan. Subtiel opgefriste bumpers voor en achter maken het verhaal af.

lexus rc f facelift 2019

Of toch niet helemaal, want Lexus lanceert ook een Gran Touring Pack/ Track Edition (naam is afhankelijk van het land). Niet voor de comfortabele kilometervreters, wel voor de trackdaybezoeker. Zo'n RC F Gran Touring krijgt een knoert van een spoiler achterop voor meer neerwaartse druk, 19-duims lichtgewicht velen van BBS, opgewaardeerde remmen van Brembo (koolstofkeramisch), titanium uitlaatlijn en koolstofvezel carrosseriedelen tot en met de motorkap. Dat wat foute looks, die moet je er bij nemen. Tegen de zomer zal Lexus de eerste exemplaren van de opgefriste RC F leveren aan geïnteresseerde klanten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie