Subaru STI S209 is 350 pk sterk rallykanon (2019)

subaru sti s209 2019

De krachtigste productiewagen van Subaru? Die eer krijgt vanaf 2019 de STI S209 toebedeeld. Met dank aan zo'n 350 pk uit zijn 2.5-liter boxemotor. Het goede nieuws? Het is een "S-versie" van de WRX STI die voor het eerst sinds lange tijd buiten Japan zal verkocht worden. Het slechte nieuws? Hij zal enkel maar gecommercialiseerd worden in de VS. Bummer.

Als je weet dat Ford plot om naar het autosalon van Detroit af te zakken met een +700 pk sterke Mustang, dan kan je moeilijk naar dat salon gaan met je reguliere modellen. Nee, dan maak je iets speciaal. Zoals Subaru die haar STI-afdeling deze S209 in elkaar liet schroeven, de krachtigste productiewagen ooit van het merk.

Boxer

Daarvoor doet het merk beroep op de eigenzinnige 2.5-liter viercilinder boxermotor met HKS turbo die rond de 350 pk mag opwekken (exact cijfer geeft Subaru niet vrij). Subaru zou echter Subaru niet zijn als ze ook niet duchtig werk maakten van het rijgedrag. Daarvoor zorgt enerzijds een bodykit die voor meer neerwaartse druk zorgt, anderzijds laat die kit toe dat de wielen verder naar buiten kunnen worden geduwd, voor een stabieler rijgedrag. Rondom de 19-duims lichtgewicht velgen van BBS laten de japanners speciaal voor deze STI S209 Dunlop GT600A-banden plaatsen die meer dan 1.0 g laterale grip aankunnen. Japanners en hun cijfertjes, het blijft ludiek.

subaru sti s209 2019

Brembo, die werden dan weer gecontacteerd voor straffer remgerief terwijl Bilstein nieuwe ophangingsdelen mag leveren. Amper 200 exemplaren van deze STI S209 zal Subaru gaan bouwen, specifiek voor de Amerikaanse markt.

subaru sti s209 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws