Infiniti QX30 is complete flop

Infiniti QX30

Met de basis geleend van de immens succesvolle Mercedes GLA zou je denken dat de Infiniti QX30 even knappe cijfers voor kan leggen. Nietes, de crossover is een complete flop en dat geven ze nu zelfs bij Infiniti toe. Ouch.

We vergeven het je meteen als dit voor het eerst is dat je van de QX30 hoort of - evenzeer logisch - dat deze compacte crossover al compleet uit je brein is geslopen. Toch had Infiniti grote verwachtingen van deze QX30. Niet enkel op thuismarkt Japan en in de VS maar ook in Europa, want met de fundamenten van de Mercedes GLA kan je toch heus de moeilijke Europeaan overtuigen. Toch? Fout. De verkoop loopt sinds de lancering in 2016 voor geen meter. Niet enkel in Europa (wegens een schrijnend dealernetwerk) maar ook in de VS.

Zelfs de kersverse nieuwe president van Infiniti, Fransman Christian Meunier, is niet te spreken over de QX30. Op het salon van Detroit gaf de man dan ook openlijk toe dat de crossover "niet echt een succesvol product is." Als zelfs een CEO van een bedrijf openlijk toegeeft dat een product een flop is, dan weet je hoe erg het is gesteld.

Beterschap is echter op komst, want de luxedivisie van Nissan plot daadwerkelijk een nieuwe generatie van de QX30... maar dan wel met eigen in plaats van aangekochte technologie. Waardoor het dus duidelijk is dat Infiniti niet zal teren op de fundamenten van de nieuwe generatie Mercedes GLA die in de coulissen klaar staat om in de spotlight te treden. Of de Europeaan echter ongeduldig zit te wachten op een nieuwe QX30 - ongeacht de basis -, dat is nog maar de vraag.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 16:27
afbeelding van Jelledr

Tja, de één zijn smaakpapillen zijn niet die van de andere. Blijkbaar ben ik een uitzondering want ik ben toch altijd blij met hun designs.

Voor de rest ken ik het merk niet en om eerlijk te zijn, ze zijn zeker niet de goedkoopste. Maar toch altijd een bezoek waard op het salon.

Raf Tielens 00:45
afbeelding van Raf Tielens

Eigenlijk zijn Infiniti's best wel interessante auto's. Zoals deze QX30 (of Q30) koop je een Mercedes GLA (of A) maar dan met een ander uiterlijk en logo, voor een goedkopere prijs. En met een veel kleiner risico op diefstal.
Eén groot nadeel is zoals hierboven reeds vernoemd het slechte dealernetwerk. Maar ook andere dingen spelen een grote rol. Ze maken zo goed als geen reclame voor hun wagens, waardoor de meeste mensen zelfs nog nooit gehoord hebben van Infiniti. En als je op sociale media ze wat vraagt of tips geeft, dan zijn ze totaal niet geïnteresseerd in wat hun klanten willen of om er überhaupt wat aan te doen. Precies of de klanten staan in rijen te wachten om er eentje te kopen. Niet dus.
Hopelijk kan de nieuwe CEO er wat nieuw leven inblazen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws