Aston Martin Valkyrie nog extremer met AMR Track Performance Pack

Aston Martin Valkyrie AMR Track Performance Pack

Alsof dat echt nodig was zo'n pakket? Volgens Aston Martin wel!

De Aston Martin Valkyrie is naar Aston’s eigen woorden de meest extreme straatlegale racewagen die je momenteel kan terugvinden. Ergens delen we die mening zeker wel. Het idee om een heuse racewagen voor de baan te ontwikkelen lijkt hier in België echter geen superidee, door de staat van de baan, maar op de plekken waar het asfalt zo glad is als een babykontje klinkt dat al een stuk beter.

Aston Martin Valkyrie AMR Track Performance Pack

Het verhaal gaat verder nu Aston Martin het AMR Track Performance Pack heeft voorgesteld. Deze komt naast de Pro-versie te bestaan en zorgt ervoor dat je racewagen die speciaal voor de baan is gemaakt... niet meer op de baan mag. Reden: aangepaste remmerij uit titanium, uit magnesium opgetrokken wielen en een hoop meer lipjes, randjes en spoilers om de aerodynamica te verbeteren. Naast die uiterlijke wijzigingen zijn er vier Designer Specification-thema's ontwikkeld. De kleuren bestaan uit Slipstream Grean, Liquid Petroleum, Ethanol Silver en Maximum Orange. Niets naar je zin? Dan kan je elk paneel laten kleuren in de gewenste kleur dankzij de Aston Martin Q-afdeling.

Aston Martin Valkyrie AMR Track Performance Pack

De krachtbron wordt niet aangepast. Misschien was het ook niet meer mogelijk. De turbogeblazen V12 met een capaciteit van 6.5 liter ontwikkelt al een duizelingwekkende 1.114 pk en 780 Nm. Van zijn maximale kracht kan je profiteren bij 10.500 toeren per minuut –laat dat toch even inzinken- en zijn maximum koppel heeft hij bij 7.000 tpm. Meer zal je niet nodig hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie