Skoda benoemt ook kleinste SUV: Kamiq

skoda-kamiq-nametag_2019

Skoda heeft na lang denkwerk de naam van haar kleinste SUV vrijgegeven. De Skoda Kamiq voorgesteld in Genève, in maart van dit jaar.

Ze zijn vrij laat met hun inzending voor een B-segment SUV, bij Skoda. Seat heeft al een tijdje de Arona rijden, bij Volkswagen doen ze het sinds kort met de T-Cross. In Genève zal Skoda uiteindelijk hun versie van het trio voorstellen. De naam ken je nu al, hij gaat Kamiq heten.

China & Groenland

Helemaal nieuw is de naam niet. Skoda heeft in China al een SUV rijden met de Kamiq naam. Zeggen dat die hetzelfde is als onze Europese versie, is echter een brug te ver. Deze Kamiq is afgeleid van de Vision X concept car, die Skoda vorig jaar toonde, ook al in Genève. Een eerste teaser kreeg je eerder deze maand al.

Het woord Kamiq komt uit de taal van het Inuit-volk dat in Noord-Canada en Groenland leeft. Het wordt gebruikt om iets te omschrijven dat als een tweede huid perfect past in alle omstandigheden. Eerder haalde Skoda ook al de inspiratie voor de Kodiaq en de Karoq uit die contreien.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Lelievre Kenny 11:38
afbeelding van Lelievre Kenny

Best Komiq die voorkant #hyundaikona?

John 18:10
afbeelding van John

Waar blijft die like-functie op Autofans?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws