Nissan plakt nieuwe motor in warme Micra

nissan micra update 2019

Nissans B-segmenter is toe aan een update. En die krijgt hij in de vorm van nieuwe motoren. Eentje voor de supermarktbezoeker, eentje voor de stoplichtsprintjes. Of toch bijna.

Nissan stapt af van de 0.9 liter grote benzinemotor met 90 pk. In de plaats daarvan komt een 100 pk sterke 1.0 I-GT. Een nieuw motorblok met handgeschakelde vijfbak. Goed voor een acceleratie van 0-supermarkt in 10,9 seconden. De topsnelheid ligt op 184 km/u. Een primeurtje omdat Renault plaagbeelden blijft aansleuren van de Clio V, waar de motor ook in terecht zal komen. Verder biedt Nissan optioneel ook de X-Tronic automaat aan op deze I-GT 100.

nissan micra update 2019

Verder stelt Nissan ook de Micra N-Sport voor. Die krijgt een turbogeblazen 1.0 DIG-T met drie cilinders onder de kap, goed voor 117 pk. De manuele zesversnellingsbak is 'performance oriented', maar verwacht geen recordtijden op de 'Ring. In 9,9 seconden snel je van 0 naar 100 km/u. De Nissan Micra N-Sport is voorzien van een 10 millimeter verlaagde ophanging samen met een gereviseerde demping en een scherpere sturing. Die combinatie moet de Micra speelser en leuker om mee te rijden maken.

nissan micra update 2019

De 1.5 dCi blijft ongewijzigd in de catalogi staan, voor zover de Belg nog een diesel overweegt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws