Renault-Nissan-alliantie ook in 2018 grootste autobouwer ter wereld

renault nissan verkoop 2018

De alliantie tussen Renault en Nissan mag na het arrest van opperbaas Carlos Ghosn wat op de helling staan, toch blijft het de grootste autoproducent ter wereld. In 2018 verkocht de alliantie maar liefst 10,67 (!) miljoen auto's wereldwijd. Waardoor het net zoals 2017 de VW Groep achter zich laat.

Met in totaal 10,76 miljoen verkochte voertuigen mag ook in 2018 de Renault-Nissan-Alliantie zich kronen tot grootste autobouwer ter wereld. Met dank aan merken zoals Nissan, Infiniti, Datsun, Renault, Dacia, Alpine, Renault Samsung, Lada en Mitsubishi in de portefeuille. Opvallend is dat Nissan (+dochtermerken Infiniti & Datsun) maar liefst 5.65 miljoen van de totaalauto's wist te verkopen. Renault (+dochtermerken Dacia, Alpine, Renault Samsung) amper 3.88 miljoen. Waardoor Nissan, hoewel minder te zeggen in de alliantie, meer auto's verkoopt dan alliantie-leider Renault. Mitsubishi was trouwens goed voor 1.22 miljoen auto's. Geen slechte aankoop dus.

Voor op VW en Toyota

Want het is dankzij de aankoop van Mitsubishi dat de groep zich als de grootste mag kronen. Volkswagen en haar trawanten zitten de Frans-Japanse-autobouwer namelijk stevig op de hielen. De VW Group wist in 2018 namelijk 10,6 miljoen wagens te verkopen. Op een ei na dus naast de titel gegrepen. Meer nog, rekent de groep haar vrachtwagens mee (MAN & Scania), dan verkocht het eigenlijk 10,83 miljoen voertuigen. Al mag je appelen niet met containers vergelijken natuurlijk.

Toyota wist samen met zusterbedrijven Lexus en Daihatsu 10,39 miljoen wagens te verkopen. Straf dat cijfer, omdat de groep geen 'tig merken nodig heeft om zo'n grote verkoop te realiseren. We zijn alvast benieuw wat 2019 - met de alliantie perikelen in het achterhoofd - zal bieden voor Renault-Nissan. Zal de ruzie aan de top een impact hebben op de verkoop? We weten het je volgend jaar te vertellen!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Lusaka Funeral Association 00:57
afbeelding van Lusaka Funeral Association

En hoe ziet de top 10 eruit? En hoe zag deze er vorig jaar uit? Ben eigenlijk wel benieuwd naar een algemeen klassement....

Uw reactie