Range Rover SV Coupé vroegtijdig begraven

range rover sv coupe

Hij stond op het autosalon van Brussel nog te blinken in alle schoonheid maar Land Rover laat nu weten dat het de stekker heeft getrokken uit de Range Rover SV Coupé. De meest exclusieve Range in jaren is niet meer, met dank aan Brexit, teleurstellende verkopen bij Jaguar-Land-Rover en een forse herstructurering.

Het gaat niet goed met Land Rover en partner in crime Jaguar. De verkoop zit wat in het slop, Land Rover voelt de klappen van het anti-diesel-beleid en het verliest stelselmatig marktaandeel. Kortom; de merken hebben nood aan een nieuwe wind. Zoiets kost handen vol geld, tijd en vakmanschap natuurlijk. Waardoor Land Rover besloten heeft de Range Rover SV Coupé te laten voor wat het is en de middelen die op dat project waren gezet te gebruiken voor een nieuwe generatie producten.

range rover sv coupe

De SV Coupé moest alvast een eerbetoon worden aan de oer-Range Rover die beschikbaar was met twee deuren. Met een beperkte oplage van 999 stuks en een prijskaartje dat richting de 300.000 euro liep was dit een uitspatting voor de über-reiken. En daardoor misschien wel een fout signaal in de huidige gezondheidsstatus van het merk. Want je kan niet aan de éne kant een opulente SUV bouwen voor de rijken en aan de andere kant 4.500 werknemers ontslaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie