Goeie voornemens: Fiat Tipo Sport

fiat-new-tipo-sport-1

Fiat borduurt verder op de S-Design versie van de Tipo en lanceert nu de Tipo Sport. Trainingspakje aan, klaar? Start.

Fiat lanceerde vorig jaar de Tipo S-Design, die zag je ook op het autosalon. Vandaag meten ze die versie een extra sportief pakje aan door hem uiterlijk te voorzien van een hertekende voorbumper, zijschorten en een dakspoiler. Ook een diffusor en een Glossy Black radiatorrooster zijn aanwezig. De Stilo Abarth lijkt niet veraf.

Binnenin kleurden de designers het interieur zwart, Total Black zelfs, waardoor het allemaal wat donker wordt, al ondersteunt dat volgens Fiat de sportiviteit.

Maar het blijft vooral bij uiterlijk vertoon, want je hoeft geen turbogeblazen 1.4 en 180 pk te verwachten in deze Tipo. Fiat neemt de reguliere motoren over uit het bestaande gamma, waardoor je de keuze krijgt tussen een 1.4 benzine met 95 pk of een 1.4 T-Jet met 120 pk enerzijds en de 1.3 MultiJet diesel met 95 pk of de 1.6 MultiJet met 120 pk anderzijds. De instapsom voor de prijslijst van de Tipo Sport bedraagt 22.690 en hij is er alleen als vijfdeurs hatchback, dus niet als SW of berline.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Simoens Maurice 00:13
afbeelding van Simoens Maurice

Ik rij de Fiat Tipi stationwagen,mooie auto met veel opties en par htig afgewerkt,deze Tipi rijdt geweldig goed wegligging uitsteken comfort enz..ook,ik heb nu 14000km staan en vindt dat Fiat een grote evolutie heeft gemaakt,neem daarbij mijn garage Claus uit geluveld,echt goede verwelkom en naverkoop

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws