Ook Hasselt wil Lage Emissie Zone

hasselt-lez-bord

Ook Hasselt wil de oude auto's uit de stad weren. Dan wordt de Groene Boulevard echt helemaal groen.

Maandagavond stelden de meerderheidspartijen in Hasselt hun bestuursakkoord voor de komende jaren voor. In dat plan, dat 580 punten bevat, staat ook dat er minder auto's in het centrum zullen mogen komen door middel van een lage emissiezone.

Vervuilende auto's zullen straks niet meer tot in de Hasseltse binnenstad mogen rijden, net als in Antwerpen. Volgens burgemeester Steven Vandeput (N-VA) is er veel slechte lucht in de binnenstad en kan die kwaliteit verbeterd worden door minder verkeer te hebben binnen de Grote Ring. "We gaan bekijken of we kunnen voorrang geven aan auto's die minder uitstoten of liefst helemaal niets uitstoten," aldus de burgemeester.

Er wordt nu bekeken hoe het plan verder uitgewerkt kan worden, de burgemeester wil op korte termijn alvast met concrete voorstellen komen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 12:05
afbeelding van John

Jullie hebben een typfout gemaakt: "Ook Hasselt heeft geld geroken en en een lage-emissie zone lijkt pro-klimaat, dus defacto een goede zaak in de ogen van de mensen"

:-p

Pieter E 12:12
afbeelding van Pieter E

Hup daar gaan we weer... weer een stad waar we niet meer naartoe gaan.

4g63 13:24
afbeelding van 4g63

Oudere wagens die nog paar jaar te goed hadden worden weer van de weg gehaald dus. + 2x kassa kassa voor vadertje staat, BIV en het meer verbruik van een benzine. (opbrengst: 90 cent per meer verbruikte liter, en meer verbruiken doen ze nog steeds, altijd, tenzij hybride) Witte petroleum lusten die oude dieseltjes ook graag, zijn al metingen mee gebeurd en geeft een mindere CO2 en roetuitstoot. Niemand in Brussel die op dat idee komt? Zo laat je die barrakjes die nog jaartje of 5 kunnen rijden iets milieuvriendelijker hun tijd uitdoen.
Moest elektr spectaculair milieuvriendelijker of goedkoper zijn ok, maar tot dan, geen fan van.

andre123 20:26
afbeelding van andre123

niet verder vertellen he maar de biv op ev is 0

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws