Range Rover Velar SV Autobiography krijgt 550 pk

range-rover-velar-svautobiography-dynamic-edition_1

Range Rover voegt een nieuwe versie toe aan de line-up van de Velar, de SV Autobiography. En die wordt voorzien van een Supercharger.

Als je je afvraagt waarom ze bij Range Rover geen kleine motorpartijen maken, laat de 5.0 SC V8 dan het antwoord zijn. Die heeft wat plek nodig om zijn 550 pk de vrije loop te laten. Dat mag hij nu ook gaan doen in de Velar.

Geen SVR

Tot gisteren kon je enkel een 3.0 V6 Supercharged met 380 pk als topmotor in je Velar krijgen. Niet weinig maar niet genoeg voor de Britten. Daarom gooiden ze een achtcilinder onder de kap. Die versie noemden ze vervolgens Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Weet je ineens ook weer waarom de Ranges zo breed zijn.

Je zou nochtans een SVR-badge verwachten op zulk een pk-monster. Range Rover verkiest voor de Velar echter een luxueuze insteek, eerder dan een dynamische. Dubbelgestikte Windsor lederen zetelbekleding, aluminium schakelflippers en twintigvoudig verstelbare zetels met massagefunctie moeten dat onderstrepen.

Satin Byron

Aan de buitenzijde krijgt de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition een hertekende voorbumper, voor de betere koeling. Grille, skirts en achterbumper werden aangepast. Die laatste vooral om de vier uitlaateindes een plekje te kunnen geven. Satin Byron Blue is de exclusieve kleur voor deze versie, altijd in combinatie met een Narvik Black dak. Hij rolt op 21 inch, al kan je ook voor 22 inch grote exemplaren opteren.

Toch is er een vleugje dynamiek aanwezig op deze luxeversie. Een 7 kilogram lichter uitlaatsysteem met vlinderkleppen laat je Supercharged ronken alsof je met een SVR rijdt. Rijden van 0 naar 100 km/u doe je in 4,5 seconden, met een topsnelheid van 274 km/u. Range Rover monteerde grotere remmen om het hele vehikel veilig te kunnen stoppen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie