Officieel: 300 pk uit een Mini John Cooper Works GP

mini-john-cooper-works-gpdetail-2019_3

Hebben wij ooit gezegd dat die uitwisselbare architectuur niet goed was voor de automerken? Dat was dan voordat we hoorden over deze MINI JCW GP. En los daarvan, 300 pk uit een MINI? Zijn ze daar gek geworden bij MINI?

MINI lepelt de motor uit de BMW X2 M35i over naar de MINI hatch. Dat je die dan niet gewoon Cooperplus mag noemen is duidelijk. MINI koppelt dan ook de 230 pk sterke John Cooper Works-benaming aan haar GP-naam. De TwinPower Turbo viercilinder produceert dus 300 pk, een vermogen waarbij MINI zelf geen verdere statistieken bij geeft. Wel refereren ze naar de Nurburgring-tijd van de vorige generatie John Cooper Works GP: 8:23 minuten. Dat is sneller dan menig sportwagen en geeft je een stevige adrenalinekick.

snel zijn

Wie zo'n MINI John Cooper Works GP wil herkennen, moet op de grote dakspoiler achterop letten. Ook krijgt hij specifieke velgen met GP-logo en vind je een speciale uitlaat terug onder de hete hatch. De ingenieurs gebruikten ook een hoop lichtgewicht materialen om de sportieve ambities kracht bij te zetten. Op het moment van schrijven is de MINI JCW GP nog bezig met de laatste circuittests alvorens hij in serieproductie gaat. Had die voorganger nog een gelimiteerd productieaantal van 2.000 exemplaren, dan mogen nu 3.000 stuks van deze speciale versie de fabriek verlaten. Dat zijn er dan 10 per pk, alstublieft dankuwel. Snel zijn is de boodschap verwittigt MINI nog, want de voorgangers waren allemaal uitverkocht nog voordat de productie goed en wel op gang kwam.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie