Officieel: Range Rover Sport HST is trein met hybride-zes-in-lijn (2019)

range rover sport hst 2019

Land Rover lanceert een opgefriste versie van de Range Rover Sport HST. Die ruilt zijn 3-liter V6 benzine in voor een zes-in-lijn milde hybride met dezelfde longinhoud en ziet daardoor zijn vermogen stijgen naar 400 pk. De Hoge SnelheidsTrein onder de SUV's, deze RR Sport HST?

Het is ondertussen al weer vier jaar geleden dat Range Rover de HST-variant van haar Sport lanceerde met de 3-liter V6 vanuit de Jaguar F-Type. Ondertussen kreeg de RR Sport een opfriskuur, waardoor het merk ook besloot een nieuwe invulling te zoeken voor de HST-variant. Die komt voortaan als Mild Hybrid voor de dag, met dank aan een nieuw ontwikkelde 3-liter zes-in-lijn turbo met een 48 volt-boordnetwerk en een elektrisch aangestuurde supercharger. Jep, dat klinkt op papier alvast hoogtechnologisch.

range rover sport hst 2019

Daardoor is deze HST voortaan goed voor 400 pk en 550 Nm koppel. En met een sprint naar de honderd van 6,2 tellen is deze potige SUV zat snel natuurlijk. Alleen doet het normverbruik van 9,3 l/100 km en de CO2-uitstoot van 213 g/km vermoeden dat de milde hybride-set-up weinig zoden aan de dijk kan brengen op ecologisch vlak. Maar goed, alle beetjes helpen natuurlijk. Al zeker bij Jaguar Land Rover dat momenteel wat in moeilijke papieren zit door een gebrek aan fiscsaal en ecologisch interessante modellen. Misschien niet hét moment om deze HST te lanceren, Land Rover?

range rover sport hst 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
vanmanda 11:29
afbeelding van vanmanda

Is dit dan het eerste model van Jaguar Land Rover dat de lang verwachte 6 in lijn Ingenium motor krijgt?

Yvesw 11:43
afbeelding van Yvesw

Jazeker ;-)

Uw reactie