Bentley Bentayga Speed is de snelste

bentley bentayga speed 2019

Bentley onthult vandaag de snelste productie-SUV ter wereld. En daarmee snoepen ze het record af van een groepsgenoot.

Want tot vandaag was de Lamborghini Urus de snelste productie-SUV met een topsnelheid van 305 km/u. Het Britse Bentley laat je vandaag deze Bentayga Speed zien, met een topsnelheid van 306 km/u. Maar liefst één kilometer per uur sneller dus, als de wind goed zit.

straffere W12

Om dat te bereiken gooide Bentley de magistrale 6.0 W12 onder de kap van de Bentayga. Die W12 ken je al uit de Bentayga maar in de Speed-versie ziet hij zijn vermogen stijgen van 608 pk naar 635 pk. Het koppel blijft ongewijzigd op 900 Nm.

bentley bentayga speed 2019

Qua acceleratie moet Bentley zijn meerdere nog erkennen in de Lamborghini Urus want die is met 3,6 seconden nog altijd sneller naar de 100 km/u dan de Bentayga Speed, die het nummertje in 3,9 seconden aflegt. 0,2 seconden sneller dan de gewone W12, overigens. Bentley rust de Bentayga Speed standaard uit met vierwielaandrijving en een elektronisch sperdifferentieel. Wie zichzelf graag wat bezighoudt, kan grasduinen in de acht rijmodi die de Bentayga rijk is.

bentley bentayga speed 2019

Bentley levert de Bentayga Speed met domkere koplampen en gaas in de grille, speciale sideskirts en een dikke achterspoiler. Standaard krijg je hem op 22 inch wielen, optioneel is een keramisch remsysteem verkrijgbaar. Ook binnenin krijg je de nodige extra's, met Alcantara en leder, afgewerkt met diamantvormig stiksel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie