Volvo Gent: 12 seconden om evenwicht te herstellen

volvo_car_gent

Volvo Cars Gent gaat de productieband 12 seconden trager laten lopen om de productie af te stemmen op de lakkerij. Tegelijk worden ook een aantal tijdelijke contracten niet verlengd.

De maatregelen komen er omdat binnenkort de productie van de Volvo V40 op zijn einde loopt. Vanaf dan worden enkel nog de V60 en XC40 gebouwd, terwijl een deel van de fabriek wordt klaargestoomd voor een ander model en wordt de productie van de XC40 uitgebreid, met een verdubbeling tegen 2020. Maar zo ver is het nog niet.

Voordat de productie van de XC40 omhoog kan moet de las- en spiutfabriek en de eindassemblage op elkaar afgestemd worden. Dezer dagen wordt er veel overgewerkt in de las- en spuitfabriek om het werk rond te krijgen, terwijl in de assemblage geregeld werkloosheidsshiften moeten worden ingepland. Om die oneffenheid te verhelpen, zal de band in de eindassemblage 12 seconden trager draaien, een gangbare praktijk in de automobielproductie.

volvo gent production

Tegelijk zullen in het najaar een aantal interimcontracten worden stopgezet om het evenwicht tussen de verschillende shops in de fabriek te bewaren, hoeveel er dat precies zijn wordt niet meegedeeld. Mensen met een vast contract hoeven niet te vrezen voor hun job. Tegen volgend jaar zullen dan extra werkkrachten vereist zijn in de las- en spuitfabriek.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 15:34
afbeelding van suskewiet

produktieplanning is geen lachtertje ... moet een hel zijn bij een startup zoals Tesla ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws