Hier gaan we: advocaat Ghosn beschuldigt Nissan

carlos ghosn borg

Het aanstellen van een nieuwe roedel advocaten begint zijn vruchten af te werpen voor Carlos Ghosn, de voormalige topman van Renault en Nissan. Eén van die advocaten is zowat de meest gegeerde/ gevreesde advocaat uit Japan, Junichiro Hironaka. Die wijst meteen met een beschuldigende vinger naar Nissan. Laat de spelen beginnen...

Twee pogingen tot vrijlating ten spijt zit één van de dé topmannen van de autosector, Carlos Ghosn, nog steeds in de Japanse cel. Het dwong de man alvast om een nieuw team van advocaten onder de arm te nemen. Dat team wordt geleid door Junichiro Hironaka. Een man die naam en faam verwierf in Japan door het vrij krijgen van een rits topmannen en bureaucraten die werden beschuldigd van fraude. Een advocaat die niet vuil is van agressieve tactieken en daardoor de bijnaam "Razor" (scheermes) met trots draagt.

Zijn team windt er alvast geen doekjes om en stelt dat Carlos Ghosn in de bajes zit dankzij een diepgaande samenzwering tussen Nissan en het Japanse Ministerie voor Economie, Handel en Industrie. Door die politieke motieven te doorprikken is Hironaka er van overtuigd dat hij Ghosn snel op borgtocht vrij zal krijgen. Nee, het laatste hebben we hier nog niet van gehoord, daar zijn we zeker van.

Gevallen Ghosn

Carlos Ghosn was de topman achter de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Eén van dé grote denkers in de auto-industrie die de merken sterker dan ooit wist te maken. In november 2018 kwam het nieuws naar boven dat de man werd gearresteerd op verdenking van fraude door miljoenen van de automerken te gebruiken voor zijn eigen verrijking (enfin, de aantijgingen in een notendop alleszins). Ghosn ontkent alvast alle beschuldigingen richting zijn kant en spreekt van een samenzwering.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:11
afbeelding van andre123

dat gevecht begint stilaan een echte soap te worden.
schuldig of niet zijn naam is besmeurd,die advocaten zal hij wel kunnen betalen.
ondertussen zou hij al vrij zijn op borgtocht?
de vraag die je dan kan stellen,vanwaar komt het geld?
en zoals steeds,wie geld heeft................................................

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws