SsangYong Musso Grand: voor de man met groot pakket (2019)

ssangyong musso grand 2019

De algemene bemerking over de nieuwe Musso pickup van SsangYong? Dat de laadbak merkelijk kleiner is dan bij de meeste concurrenten. Het Zuid-Koreaanse merk heeft nu een oplossing klaar in de vorm van deze Musso Grand. Met - je raadt het nooit - extra bergruimte achterin. Soms... kan het leven simpel zijn.

5,4 meter, zo lang is de Musso Grand, waardoor hij maar liefst 30 centimeter langer is dan de reguliere Musso. En vraag het je vrouw maar na, 30 centimeter, dat is wel wat. Om dit te realiseren zette SsangYong eveneens de achteras 11 centimeter verder naar achter. Waardoor de wielbasis groeit van 3,1 meter naar 3,21 meter. Aanpassingen die er voor zorgen dat de totale laaddiepte in de laadbak stijgt van 1,3 meter naar 1,61 meter. Het maximale laadgewicht stijgt dan weer naar 1.062 kilo.

ssangyong musso grand 2019

Alvast cijfers waarmee deze Musso Grand zich dichter bij concurrenten zoals de Isuzu D-Max, Volkswagen Amarok en Ford Ranger weet te plaatsen. Voorin een 2.2 turbodiesel met 181 pk en 400 Nm. Uiterlijk zal je de gegroeide Musso herkennen aan de cowboys die er rond flaneren, aan de hipsters die achterin de laadbak een tasje zwarte chai-thee drinken en aan "den draad" (ja, den draad Harry) die er steeds achteraan bengelt. Of dat lijkt SsangYong ons toch alvast wijs te maken met de persplaatjes. Echt herkennen kan je 'm eerder doen aan de "Grand" benaming achter op de klep en het feit dat hij 30 centimeter uitsteekt naast zijn broer Musso.

ssangyong musso grand 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie