Episch: Bugatti La voiture Noire is 11 miljoen aan auto (2019)

bugatti la voiture noire 2019

Moet een auto vaak een mythische klassiekerstatus krijgen voor er 11 miljoen euro aan wordt uitgegeven, dan presenteert Bugatti op het autosalon van Genève gewoonweg een one-off die uit de doos 11 miljoen euro heeft gekost. Hey, je bent de eindbaas van het hypercarsegment, of je bent het niet...

Jawel, het doek is er af. Van wat? Van de one-off die Bugatti mee zou nemen naar het autosalon van Genève. Het gerucht bleek waar op alle vlakken. Want niet enkel is er daadwerkelijk een unieke Bugatti voorgesteld, het is meteen ook de duurste nieuwe auto die ooit het levenslicht zag. 11 miljoen euro hangt er aan het prijskaartje van deze La Voiture Noire. Dat de eigenaar een man met diepe zakken is, dat staat buiten kijf. In de wandelgangen wordt Ferdinand Pïech getipt - terwijl zijn zoon nota bene zelf een automerk voorstelt in Genève - Bugatti respecteert natuurlijk de anonimiteit van haar klanten.

bugatti la voiture noire 2019

Wie de klant dan ook is, dat komen we voorlopig dus niet te weten. Wel kunnen we al over de specs en het uiterlijk praten. De La Voiture Noire is in essentie een Chiron maar dan wel eentje met een compleet ander koetswerk. Een koetswerk dat een eerbetoon brengt aan de Type 57 SC Atlantic, zowat de heilige graal in Bugatti-land. Volledig uit koolstof deze nieuweling en met maar liefst 6 (!) uitlaten achteraan. Het mocht duidelijk wat zijn.

bugatti la voiture noire 2019

Die uitlaten mogen zich ontfermen over de uitlaatgassen van het gekende 8-liter grote W16 blok. Goed voor 1.500 pk en 1.600 Nm. Vierwielaandrijving en een automaat, hij heeft het allemaal. Dat mag natuurlijk ook wel, voor 11 miljoen. Nogmaals... 11 miljoen euro voor een nieuwe auto. En dan vond jij het prijskaartje van een Audi A1 al exuberant?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie