Subaru XV en Forester aan de e-Boxer (2019)

subaru forester e-boxer 2019

Ook de zowat meest eigenzinnige autobouwer in autoland ontsnapt niet aan de vergroening die de maatschappij eist. Waardoor Subaru klaar is met twee hybrides voor de Europese markt. Zowel crossover XV als de nagelnieuwe Forester gaan daardoor aan de e-Boxer. Een alternatief voor de hybrides van Toyota?

Nog niet eens zo'n rare denkpiste, die vergelijking met de hybrides van Toyota. Toyota en Subaru zijn namelijke goede vriendjes van elkaar (de GT86 en BRZ als beste voorbeeld daarvan). Of we daarmee willen zeggen dat Subaru enkele ingenieurs van Toyota gebruikt heeft voor de ontwikkeling van haar e-Boxermotoren? Daar durven we geen uitspraken over doen maar de mosterd, die komt van ergens natuurlijk.

11% minder

Nu goed, de e-Boxermotoren van Subaru dus. In het geval van de Forester en XV is dat en 2-liter viercilinder boxermotor met zo'n 150 pk die hulp krijgt van een 16 pk (65 Nm) sterke elektromotor en compacte batterij. Het resultaat is een hybride die maximaal 1.6 kilometer puur elektrisch af kan leggen. Al is het hoofddoel van die elektromotor natuurlijk om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Daardoor een normverbruik en CO2-uitstoot die met 11 procent dalen. Exacte cijfers geeft Subaru nog niet maar reken op een normverbruik van zo'n 5,8 liter en een CO2-uitstoot van z'n 134 gram voor de Forester, bij de XV zal dat nog een stuk lager uitvallen.

subaru XV e-boxer 2019

Geen slechte cijfers natuurlijk voor fulltime vierwielaangedreven crossovers. Waardoor Subaru in één klap een stuk relevanter kan worden op onze Europese markt. Geven we ook nog even mee; de Forester is trouwens compleet vernieuwd. Met een nagelnieuw platform onder de schulp. Meer info daarover kan je alvast HIER lezen. In april zullen de XV en Forester met e-Boxer richting de dealer rijden, waardoor we tegen dan hoogstwaarschijnlijk ook alle informatie zullen hebben.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws