Kia toont glimp "XCeed", het crossoverzaadje

kia-ceed-xceed-teaser

Kia heeft een eerste schets losgelaten van de "XCeed", het nieuwe broertje van de Ceed-familie dat crossoverklanten naar de Kia-dealer moet gaan lokken.

Verhogen merken zoals Ford gewoonweg hun C-segmenters om met een crossover op de proppen te komen, dan zijn er merken die een uniek koetswerk bedenken voor deze creaties. Volkswagen doet het bijvoorbeeld met T-Cross en T-Roc maar ook Kia gaat het doen met de hogere versie van de Ceed. Die zal hoogstwaarschijnlijk door het leven gaan als XCeed en een eerste schets toont een best interessante vormgeving.

2 gezichten

Het lijkt er namelijk op dat Kia haar Ceed-familie in wil delen in twee groepen. Enerzijds heb je de "brave" hatchback en stationwagen, aan de andere kant heb je de stijlvolle rakkers. Daar hebben we nu al de Proceed, een shooting brake à la Mercedes CLA SB, en binnenkort komt deze XCeed er bij.

Het crossover-alternatief voor de Proceed zeg maar. met vooral een focus op design. Vierwielaandrijving lijkt, net zoals enige vorm van offroadkunde, hoogst onwaarschijnlijk. Zie deze XCeed dan ook als een minder efficiënte Ceed, als een minder dynamische Proceed en als een minder praktische Ceed Stationwagon. Hey, jullie willen crossovers? Jullie zullen crossovers krijgen!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie