Lister LFT-C: F-Type cabrio met 666 paarden (2019)

lister lft-c 2019

Met de LFT-666 toonde Britse sportwagenfabrikant Lister haar versie van de Jaguar F-Type R Coupe. Vandaag doen ze dat trucje over met de cabrioversie. Die heet op z'n Listers LFT-C, is gelimiteerd tot 10 stuks en krijgt eveneens 666 pk onder de kap.

Met meer dan 60 jaar op de teller is Lister een Britse sportwagenfabrikant die altijd wat onder de radar bleef. Desalniettemin wist het successen te oogsten in de racerij en dan vooral met de Storm, een racewagen die teerde op techniek van Jaguar. De band tussen Jaguar en Lister is altijd wat gebleven en sinds een jaartje of twee werkt Lister aan een comeback. Niet zozeer in de racerij, wel met aangepaste Jaguars voor de openbare weg.

Net dat tikkeltje extra

Deze LFT-C is daarvan al het derde derivaat. Met de F-Type R Cabrio als basis maar getweaked naar de vereisten van Lister. Denk aan de 5-liter V8 met supercharger die is opgepompt tot 666 pk. Denk aan een unieke bodykit en denk aan een interieur dat helemaal naar wens van de klant wordt gezet. Voor als de gewone F-Type R niet goed genoeg voor je is en de F-Type SVR wat te vulgair.

lister lft-c 2019

Tien stuks zal Lister trouwens amper maken van deze LFT-C. Een stuk minder dan de 99 exemplaren die het in elkaar aan het schroeven is van de LFT-666, het coupébroertje. Daarnaast heeft Lister trouwens ook nog de LFP in haar line-up, een opgepompte F-Pace SVR. Je zinnen gezet op de unieke cabrio? Dan zal je minstens 161.000 euro neer moeten leggen. Zowat 33.000 euro meer dan wat je neer moet leggen bij Jaguar voor de reguliere F-Type R cabrio met V8.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws