Hyundai geeft Tucson update: nieuwe mild hybrid & N-Line versie (2019)

hyundai tucson n line 2019

Hyundai voert enkele kleine wijzigingen door aan het Tucson-gamma. Zo komt er een tweede milde hybridemotor beschikbaar en maakt een N-Line versie haar opwachting. Vanaf nu desgewenst sportiever en zuiniger, de Tucson.

De Tucson is de verkoopstopper bij Hyundai. Waardoor het merk niet wacht met het uitrollen van nieuwigheden bij de C-segment SUV. Vorig jaar kreeg de Tucson nog een facelift, nu maakt Hyundai de rakker nog wat aantrekkelijker. Door in te spelen op zuinigheid en sportiviteit.

2de milde hybride

Zo lanceert het merk haar 2de Mild Hybrid voor de Tucson. Vanaf de facelift was de crossover te verkrijgen met een 2-liter turbodiesel Mild Hybrid met 185 pk. Nu mag ook de 1.6 turbodiesel aan de milde hybride. Belangrijk. Omdat 'ie met zijn 136 pk meer gegeerd is bij klanten. Hyundai laat alvast weten dat de toevoeging van een 48 volt-systeem er voor zorgt dat het verbruik en C02-uitstoot daalt met maximaal 11 procent (NEDC 2.0)

hyundai tucson n line 2019

In detail beschikt het systeem over een batterij van 0,44 kWh die via een 48 volt boordnetwerk energie naar de startmotor kan sturen die ook fungeert als elektromotor om het dieselblok te ondersteunen.

N-Line = voorbode Tucson N?

Daarnaast lanceert Hyundai ook de N-Line voor de Tucson. Die kan je enkel bestellen met de strafste motoren, de 2.0 CRDi Mild Hybrid (185 pk) en de 1.6 T-GDI (177 pk). Daarnaast laat Hyunai ook weten dat het onderstel en de stuurinrichting onder handen werden genomen. Zo zijn de veren achter 5% en vooraan 8% stijver. Daarnaast werd de stuurinrichting opnieuw gekalibreerd voor een directer stuurgevoel.

hyundai tucson n line 2019

Uiterlijk zal je de N-Line gaan herkennen aan de herwerkte voorbumper, grille met honingraatmotief en donkere chromen rand rond die grille. Daarnaast gaat Hyundai met de zwarte borstel over een rits details. Zijspiegels, 19-duims velgen, spoiler, koplampen, raamframes,... noem een detail op en Hyundai schilderde het zwart. Binnenin worden leer en suède afgewerkt met rode stiknaden. Voorbode voor een échte Tucson N? Het zou zo kunnen...

hyundai tucson n line 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 13:52
afbeelding van Wim

subtiel, maar zo heb ik het graag :)

Van Erkel Frank 17:53
afbeelding van Van Erkel Frank

Wanneer wordt de prijs bekend van de n line?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws