Aston Martin DBS GT Zagato is heerlijk feestnummer

Aston Martin DBS GT Zagato

Lekker, sexy, klassieke schoonheid en verschrikkelijke exclusief. Hoe Aston Martin het doet weten we niet, maar ze schieten alweer in de roos met deze Aston Martin DBS GT Zagato.

Vorig jaar vierde Zagato zijn honderdjarig bestaan en voor die gelegenheid werd er een icoon in beperkte oplages terug tot leven geroepen, de DB4 GT Zagato. Toen was er ook al spraken over de samenwerking tussen Aston Martin en Zagato om een nieuw model uit te werken. Deze krijgen we dus nu te zien en draagt de naam DBS GT Zagato.

Collectie

Deze aangepaste DBS Superleggera krijgt een oplage van amper 19 stuks en kan enkel worden aangeschaft in combinatie met de DB4 GT Zagato. Het prijskaartje van de DBZ Centenary Collection –toffe naam voor je beginnende collectie- is maar liefst 6 miljoen pond en reken daar dan nog even de BTW bij. Ach, je hebt er ineens 2 wagens voor.

Aston Martin DBS GT Zagato

De DBS GT Zagato combineert de ontwerpkenmerken van de DBS Superleggera met details van de originele DB4 GT, bijvoorbeeld de twee druppels aan de achterkant van de wagen. Andere koplampen en een hertekende grill zorgen voor een prachtig lijnenspel. Verder is er onderhuids niets aangepast en blijft de 5.2-liter V12 een glimlach op je gezicht toveren. Eind dit jaar moeten de eerste DB4 GT Zagato’s worden geleverd terwijl we voor de DBS GT Zagato nog moeten wachten tot het eerste kwartaal van volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie