Nieuwe Toyota Yaris hatchback is curiosum

toyota yaris hatchback vs 2019

Tijdens de New York Auto Show deze maand zal Toyota in de VS haar nieuwe Yaris hatchback voorstellen. Al moet je "nieuw" met de grootste korrel zout nemen die ooit uit de zee werd geplukt. Want Toyota neemt een Mazda2 en zwiert er Toyota-logo's op. Wat is hier juist aan de hand?

In het huidige landschap heb je de Toyota Yaris... en de Toyota Yaris. Die eerste is het bij ons gekende Europese exemplaar dat je zelfs kan krijgen met een hybride-aandrijving. In de VS kennen ze net een iets andere Yaris. Daar is de Yaris namelijk een sedan (geen mop) gebaseerd op de Mazda2 Sedan. Vanaf dit jaar zal je er ook de hatchback kunnen krijgen. Niet de versie die wij kennen maar wel eentje gebaseerd op de Mazda2 hatchback. Volg je nog?

toyota yaris hatchback vs 2019

Het resultaat is de meest intrigerende Yaris ooit geconcipieerd. Want niet enkel gebruikt hij de fundamenten van de Mazda2, de Mazda2 deelt in essentie zijn genen met vorige generatie Ford Fiesta. Waardoor deze Yaris dus het uiterlijk van een Mazda2 heeft en het onderstel van een Ford Fiesta. Kijk, daarmee kan je indruk maken op de lokale cars & coffee. In de VS voorziet Toyota alleszins een 1.5-liter atmosferische benzine met 106 pk en een 6-trapsautomaat.

toyota yaris hatchback vs 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tomse 11:34
afbeelding van Tomse

De Mazda 2 deelt zijn genen met de vorige generatie Fiesta? Ik denk dat jullie slecht geinformeerd zijn.. Sinds generatie 2014 heeft de Mazda 2 niets meer met de Fiesta te maken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws