Ook Hyundai aan de virtuele cockpit

hyundai digital cockpit 2019

Net zoals pakweg Audi, BMW en Peugeot heeft Hyundai beslist dat de toekomst digitaal is. Vandaag toont de Zuid-Koreaanse constructeur haar visie op de digitale cockpit. Eentje die naast twee digitale schermen op de boordplank ook gebruik zal maken van twee aanraakschermen op het stuur.

Bij Peugeot is het standaard op een rits modellen, bij Audi moet je er grotendeels nog voor bijbetalen en ook BMW begint stilaan een zogenaamde "digitale cockpit" aan te bieden. Daarbij is er geen plaats meer voor analoge tellers maar des te meer plaats voor schermen over de gehele boordplank.

Aanraakstuur

Hyundai volgt nu ook de trend en toont haar cockpit van de nabije toekomst. Die nieuwe interface met een impact op stuurwiel, instrumentencluster en infotainmentscherm plompte het merk neer in een i30 die mag dienen als testcase. Meest interessante feature van Hyundai's virtuele cockpit zijn de twee joekels van aanraakschermen op het stuur. Niet mooi, wel nuttig. Of dat doet Hyundai ons toch geloven. Die schermpjes zullen andere aanraakfuncties verpakken naar gelang het menu waarin je vertoeft op het infotainmentscherm.

hyundai digital cockpit 2019

Luister je muziek, dan zal je de klassieke volumeknopjes te zien krijgen. Ben je op het hoofdmenu van het systeem, dan zal je sneltoetsen zien op het stuur naar allerhande submenu's. Volgens Hyundai zal deze aanpak voor een intuïtiever gebruik. Al hebben we bij andere merken al meermaals mogen ondervinden dat "meer" niet altijd "beter" is. Wanneer we de eerste Hyundai gaan zien met het systeem is niet geheel duidelijk al kan het merk zich niet permitteren om al te lang achter te blijven met de tech.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws