Toyota maakt hybride-patenten openbaar

toyota patenten

Toyota heeft besloten maar liefst 23.740 patenten die het in handen heeft openbaar te maken. Die openbaarheid moet er voor zorgen dat ook andere automerken in een sneltempo bewezen hybridechniek kunnen lanceren. Want enkel samen komt de auto-industrie uit de huidige rommel die het zelf gecreëerd heeft.

Jarenlang werd Toyota uitgelachen voor haar focus op hybridekracht, tegenwoordig wordt aangenomen dat we binnen 5 jaar geen enkel auto meer tegen zullen komen zonder een vorm van elektrificatie. Een lucratieve situatie voor Toyota, want het zou tegen forse betaling patenten uit kunnen lenen aan concurrerende automerken. De Japanners doen echter net het tegenovergestelde.

Toyota heeft namelijk besloten maar liefst 23.740 patenten met betrekking op elektromotoren, aandrijvingen en laadtechnologie openbaar te maken. Met andere woorden; andere automerken mogen zonder scrupules het huiswerk van Toyota kopiëren. Het Japanse merk is zelfs bereid om andere constructeurs technisch te ondersteunen in de ontwikkeling van hun hybride-aandrijflijn. Al staat daar wel een betaling tegenover.

toyota patenten

Good guy Toyota dus, want eerder bracht het ook al 6.000 patenten omtrent waterstofaandrijving in de openbaarheid. Daarmee volgt Toyota duidelijk de visie van Tesla die ook patenten openbaar stelt. Om zo elektrificatie bij andere merken te stimuleren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ronald 08:31
afbeelding van Ronald

Dit is de beste reclame die Toyota voor zich kan maken !!

Uw reactie