Nieuwe Opel Corsa schudt 100 kg van zich af

Opel Corsa 2019 info

Later dit jaar krijgen we de nieuwe generatie Corsa op ons bord. Nu al een belangrijke gebeurtenis voor Opel, want die Corsa zal voortaan op fundamenten van de PSA-groep rollen. Waardoor deze Corsa in essentie een Peugeot 208 is. Nuttiger dan je denkt.

Langs de Duitse kant werd de overname van Opel door het Franse PSA met het nodige gemor ontvangt. Want hoe kan een merk nu nog Duits zijn als het genen moet delen met Peugeot, Citroën en DS? Al kan je natuurlijk ook counteren door te zeggen dat Opel al enkele jaren in Amerikaanse handen is. Ook niet meteen Duits...

Benzine, diesel & EV!

Nu goed, we wijken af. De nieuwe generatie Corsa wordt - de lullige Zafira Life buiten beschouwing gelaten - het eerste product van Opel sinds het onder de vleugels kwam van PSA. Daardoor mag de Corsa op hetzelfde chassis rollen als de nieuwe Peugeot 208 én gebruik maken van diens motoren. Het resultaat? Een dieetkuur van maximaal 108 kg. Alsjeblieft.

Het maakt dat de lichtste Corsa (met benzine) amper 980 kg op de weegschaal zet, daar waar de lichtste Corsa die je momenteel kan krijgen net geen 1.100 kg op de weegschaal zet. Het zal de rijdynamiek ongetwijfeld ten goede komen. Maar dan is er nog meer, want Opel spreekt over zowel benzine, diesel als een elektrische motor. Waardoor het nu zeker is dat ook de Corsa mag beschikken over de EV-set-up met een accupakket van 50 kWh en een elektromotor van 136 pk op de vooras. We worden bijna opgewonden van een Corsa!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Éric Dondarion 15:16
afbeelding van Éric Dondarion

Wat is er zo lullig aan de Zafira Life dan? Die commentaar lijkt me vrij onnodig.. Plus, de Crossland en Grandland zijn wel degelijk de eerste producten onder PSA.

John 17:07
afbeelding van John

Waren de Crossland en Grandland niet eerder een samenwerking? De auteur bedoelt hier sinds PSA volledig eigenaar is van Opel. En de Zafira Life is gewoon een rebadged busje/bestelwagen, geen monovolume zoals het vorige model, maar krijgt wel dezelfde naam, vandaar die opmerking, vermoed ik.

John 17:08
afbeelding van John

Body-in-white -40kg? Is witte verf lichter dan andere kleuren? Of wat bedoelen ze hiermee?

jensd 20:28
afbeelding van jensd

Lichtblauw weegt minder dan gewoon blauw. Lijkt me logisch dat wit dan nog lichter is

John 10:59
afbeelding van John

Haha, you made my day :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws