Mini Clubman krijgt subtiele facelift (2019)

new mini clubman 2019

Halfweg het leven mag de Mini Clubman een facelift ondergaan. In tijden van besparingen en investeringen in nieuwe modellen, hebben de ingenieurs de aanpassingen aan de Clubman beperkt tot het hoogst nodige.

Dat MINI zelf al aangeeft dat de hertekende grille bij de grootste wijzigingen hoort, wil dus al veel zeggen. Behalve een nieuw radiatorrooster kan je ook nog Matrix-functie voor de grootlichten van de LED-koplampen terugvinden. Wat dat is, de matrix? Geen blauwe of rode pil, wel de mogelijkheid om selectief LED's in of uit te schakelen om zo verkeersborden beter te belichten of tegenliggers niet te verblinden. Ook de mistlampen en achterlichten zijn voorzien van LED-technologie.

Bij die achterlichten kan je ook opteren voor Union Jack-signatuur, al moet je daar dan wel wat extra centen voor op tafel leggen. Alleen voor de echte liefhebbers van het Verenigd Koninkrijk, lijkt het dus. Verder is er nog keuze uit drie nieuwe exterieurkleuren; Indian Summer Red, British Racing Green of MINI Yours Enigmatic Black.

new mini clubman 2019

knopjes

Aan het interieur werd niet geraakt. Het is te zeggen, MINI verzaakte aan de kans om de knoppenrommel op het dashboard op te ruimen en voor een rustiger uitzicht te kiezen. Wel kan je kiezen tussen een nieuwe lederen bekleding. Verder personaliseren kan met het MINI Yours programma, waarbij je allerhande extra opties kan aanduiden. Valt wel op dat de Britse inslag sterk aanwezig is, met British Spoke 2 tone design wielen en het Union Jack motief in de zetels.

new mini clubman 2019

MINI voert wat updates uit aan de Connected App, waardoor je voortaan je navigatiebestemmingen via je smartphone kan doorsturen. Ook kan je op die smartphone gegevens bekijken over brandstofniveau, locatie van de auto te checken, en je kan er ook vanop afstand de koplampen mee aan zetten. Waarom die laatste functie erop zit, ze zullen er wel een uitleg voor hebben.

new mini clubman 2019

man en paarden noemen

De facelift van de MINI Clubman komt er eerst als One met 102 pk, Cooper met 136 pk of Cooper S met 192 paarden voor de benzines, en als One D met 116 pk, Cooper D met 150 pk of Cooper SD met 190 paarden bij de dieselmotoren. De Cooper S en Cooper SD zijn ook beschikbaar met MINI's All4 vierwielaandrijving. Niks nieuws onder de zon in het motorenpalet dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie