Officieel: Toyota Highlander is RAV4 op steroïden (2019)

toyota highlander 2019

Topt het SUV-gamma van Toyota in Europa bij de beestige Land Cruiser, dan hebben ze in de VS ook nog de Highlander. Die gaat dit jaar aan een nieuwe generatie en is wederom een 7-zits SUV met proporties om U tegen te zeggen.

In Europa krijgen klanten maar niet genoeg van kleine crossovers, in de VS kicken kopers dan weer op stevige SUV's met plek voor zeven. Toyota is nu klaar met haar nieuwe generatie Highlander en die is - zoals verwacht - beestig in proporties. Een MPV in SUV-vorm, zeg maar.

Aygo-parking gratis

Daarbij neemt de Highlander stijlkenmerken over van kleine broer RAV4. Al mag het iets braver bij deze grote knaap. Mooi is een term die we er niet meteen op willen plakken maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat Europese smaken net wat anders liggen dan Amerikaanse.

toyota highlander 2019
toyota highlander 2019

Binnenin zouden we het alvast wel goed kunnen vinden met deze Highlander. De kwaliteitsupdate van de laatste jaren komt ook naar deze Japanner en het infotainmentscherm groeit (optioneel) tot 12.3-duim. De stoelen zien er comfortabel uit en met de twee achterste rijen neer kan je een Aygo parkeren in deze Highlander.

Hybrid

Net zoals RAV4 en co rolt de Highlander op het nieuwe TNGA-platform. Wat zeker een positief effect op het rijgedrag moet hebben. Voorin een 3.5-liter V6 benzine met 295 pk of een hybride-set-up met een 2.5-liter benzine en elektromotor goed voor 240 pk. Ga er maar prat op dat Toyota hier een aardige hoop van gaat verkopen in de VS.

toyota highlander 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
t-boi 20:18
afbeelding van t-boi

Ik zie er wat Mazda CX-5-trekken in. En toevallig is de Toyota Yaris in Amerika eigenlijk een Mazda 2...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws