Kia Stinger GTS is driftmachine!

kia stinger gts 2019

Kia onthult op het autosalon van New York de Stinger GTS, een Stinger GT die de nadruk op driften legt!

Helemaal bovenaan het Stinger-gamma heb je de GT-versie. Een variant met de 3.3-liter grote V6 benzine die goed is voor 370 pk en 510 Nm. Kia plaatst daar nu de GTS boven. Of misschien iets correcter; er naast. Want de GTS is een licht aangepaste GT die een sportiever rijgedrag uit de vierwielaandrijving moet puren.

Driftmode

Zo blijft de V6 voorin identiek, aan de vierwielaandrijving wordt wel gesleuteld. Achteraan installeert Kia een mechanische sper en herschreven software laat toe dat er meer kracht naar de achterwielen wordt gestuurd. Er is zelfs een heuse driftmodus die 100 procent van de kracht achterwaarts stuurt. Waardoor deze 4WD Stinger op vraag achterwielaangedreven wordt.

kia stinger gts 2019

Kia doopt het systeem Dynamic All Wheel Drive en zal het lanceren in deze tot 800 stuks gelimiteerde GTS voor de Amerikaanse markt. Te herkennen aan het knal oranje uiterlijk en de nodige koolstofvezel accenten. Of het systeem op termijn ook naar de reguliere Stingers komt is nog niet duidelijk. Al moeten we toejuichen dat Kia zich daadwerkelijk bezig houdt met het tweaken van haar Stinger.

kia stinger gts 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws