Hyundai Venue is Amerikaans kleintje (2019)

hyundai venue 2019

Hyundai lanceert voor de Amerikaanse markt de Venue, een compacte crossover die onder de Kona komt te staan en eerder in Europa potten zou kunnen breken.

Kleine crossovers, je associeert ze met Europa maar niet meteen met Amerika. Toch is Hyundai er van overtuigd dat het hippe stadsjongeren in deze Venue zal krijgen. Klanten die voordien een hatchback kochten. Met zijn lengte van net 4 meter is deze Venue nog eens dik 15 centimeter korter dan de ook bij ons gekende Kona.

Kona zonder franjes

Uiterlijk komt de Venue voor de dag als een meer sierlijke Kona. Of anders gezegd; alle hippe elementen worden van deze Venue gehaald waardoor hij eerder als maatpak dan als sportpak voor de dag moet komen. Een Volkswagen T-Roc maar dan van Hyundai, zoiets. Hetzelfde kan ook van het interieur gezegd worden want hoewel verzorgd kan je het weinig inspiratievol noemen. Een 8-duims tablet met toegang tot Apple Carplay en Android Auto tekent present. Meer heeft de jeugd anderzijds niet nodig.

hyundai venue 2019

Voorin deze Venue een 1.6 atmosferische benzine met zo'n 130 pk gekoppeld aan een manuele zesbak of CVT-automaat. Een crossover alternatief voor klanten die in de VS nu een Accent kopen, zo kan je deze Venue het best omschrijven. Een Europese lancering zit niet in de pijplijn.

hyundai venue 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Palisade 00:00
afbeelding van Palisade

Jammer dat deze niet naar hier komt, daar is zeker een markt voor.

JL 10:19
afbeelding van JL

Toch even zeggen: voor Amerikanen zit dit ding in het SUB-COMPACT crossover segment.
Een Tiguan is voor hen "a compact SUV". Klein, dus.

Neem iets klein van bij ons, doe het x2 en dan heb je wat de Amerikanen als klein beschouwen.

(Ze zijn ook goed in overdrijven op andere vlakken: een auto die in 9 of 10 seconden naar 100 gaat vinden ze al "gevaarlijk traag om in te voegen op de snelweg". Terwijl ze daar maar 110km/u mogen rijden.)

Rare jongens, die Amerikaanders

Uw reactie