Gek of geniaal: Tesla zet volop in op autonome deelauto's

tesla autonoom

Na jaren strijden om de elektrische auto normaal te maken heeft Tesla een nieuw doel. Het wil autonome auto's en autodelen samen brengen tot een gigantisch netwerk van robottaxi's. Jawel, Elon doet het weer.

Geen gebrek aan ambitieuze plannen in het hoofd van Tesla CEO Elon Musk. Toegegeven, voor elke 10 ideeën die uitlopen op een sissertje is er wel eentje die inslaat als een bom. Tesla's nieuwste idee is echte het meest ambitieuze plan ooit. Tesla wil namelijk een taxinetwerk uitrollen van autonome auto's waarvan de vloot in het bezit van klanten is.

Robottaxi

Oké, stapje terug. Want laat ons eerst even die stelling ontleden. Halfweg 2020 zullen er naar verwachten 1 miljoen Tesla's rondrijden die in staat zijn om volledig op zichzelf te rijden. De technologie is vandaag al aan boord, het is de software die nog moet geslepen worden. Elon Musk heeft nu het plan om die auto's van klanten deel uit te laten maken van een taxinetwerk van autonome auto's.

Op dat netwerk zal je dan als Tesla-eigenaar beroep kunnen doen. Dus niet alleen kan je persoonlijke Tesla je ergens autonoom komen oppikken, hij zal ook gebruikt worden door andere eigenaars. Een kleine overstap naar de auto als een dienst natuurlijk. Musk wil er alvast voor zorgen dat hij zo voorop loopt tegenover de concurrentie dat er eigenlijk geen concurrentie meer zal bestaan. Gek of geniaal... het is een dunne lijn.

Of een Tesla trouwens in staat is om echt autonoom rond te rijden? Check de video hieronder maar even...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie