Range Rover zet ze op een rij met zes-in-lijn (milde) hybride (2019)

range rover mild hybrid

Land Rover rust haar topmodel, de Range Rover, uit met een nieuwe zes-in-lijn turbobenzine die gebruik maakt van mild hybride-technologie. Een blok dat eerder al debuteerde op de Range Rover Sport HST.

Bij Land Rover en Jaguar voelen ze de afkeer van diesel fors in de verkoop. Want de Britse merken zitten wat in het slop. Daar moeten nieuwe motoren dringend iets aan gaan doen. Zo wil Land Rover tegen 2020 dat alle modellen een geëlektrificeerde versie hebben. De Range Rover Sport kreeg eerder al een zes-in-lijn turbobenzine met Mild Hybrid-technologie, grote broer Range Rover volgt nu.

"milde" hybride

Land Rover hevelt namelijk het blok uit die Range Rover HST over in überbaas Range Rover. Daardoor krijg je een zes-in-lijn van drie liter die benzine drinkt en dat omvormt tot 400 pk en 550 Nm koppel. Een motor met riante prestaties, zoals een sprinttijd van 6,3 seconden voor de kolos. Alleen zijn de "eco-cijfers" niet echt om over naar huis te spreken.

range rover mild hybrid

Land Rover zet namelijk, na uitgebreid te vertellen over de souplesse en prestaties, helemaal onderin het persbericht het normverbruik en de CO2-uitstoot; 9,3 l/100 km en een 212 g/km. Alsjeblieft. Ter info; de Range Rover 3.0 SDV6 komt toe met 7,6 l/100 km en 199 g/km. Waardoor de diesel dus de meer ecologische optie is in deze kolos.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JRE 10:50
afbeelding van JRE

De oude V6 diesel meer "ecologisch" omdat hij 5% minder CO² uitstoot? Ik begrijp wel dat het nu plots leuk is om tegendraads te zijn en diesel te prijzen, maar dit is gewoon stom.

Als je met een Range Rover rijdt, heb je toch geen boodschap aan klimaat en milieu, dus pak je maar beter meteen een V8 supercharged.

Yvesw 11:47
afbeelding van Yvesw

JRE: het zal je nog verbazen hoe belangrijk die cijfertjes voor de zelfstandigen zijn. ;-)

Peter Koppens 18:32
afbeelding van Peter Koppens

Ze blijken niet in staat ecologisch verantwoorde auto's te bouwen en worden gestraft met sterk dalende verkoopcijfers.
Terecht wat mij betreft!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws