Audi gaat zich focussen op waterstof

audi h-tron waterstof

Bij het Duitse Audi zijn ze tot het besef gekomen dat ze er met pure elektrische modellen alleen niet gaan komen. Een mix van aandrijvingen, die heb je nodig. Waardoor het zich de komende jaren ook terug gaat focussen op waterstof.

Waterstof, het wordt gezien als één van dé alternatieven op aandrijvingsvlak. Alleen... kost het nog enorm veel energie (lees: CO2) om het goedje te maken op grote schaal. Een klein euvel dat uiteraard verholpen kan worden eenmaal de autosector haar schouders er onder zet (lees: er geld tegenaan smijt). Hyundai, Toyota en Honda zijn grote voorlopers op waterstofvlak, Audi gaat nu ook terug meespelen.

Waterstof voorop

Dat liet Audi CEO Bram Schot alvast weten tegenover Britse media. Volgens die CEO mot Audi hét merk van waterstof worden binnen de Volkswagen Group. Daarbij zal Audi fors investeren in de technologie om zo de ontwikkelingen te kunnen versnellen. In één slag zal Audi eind dit jaar al een waterstofconcept voorstellen. Tegen 2021 zou er volgens Schot al een waterstofwagen van Audi de markt op moeten kunnen rollen.

audi h-tron waterstof

Audi verlegt hiermee niet de bakens. Want Honda, Toyota en Hyundai bieden momenteel al een waterstofwagen aan. Die Clarity, Mirai en Nexo kampen echter met één groot probleem; het compleet gebrek aan waterstoftankstations. Als genoeg merken zich echter achter de technologie scharen, dan kan het mogelijks plots een stuk sneller gaan. In 2016 toonde Audi ons trouwens al de H-Tron, een soort van e-Tron op waterstof. Het bleef echter bij een concept.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws