Officieel: Subaru Levorg STI Sport doet kwijlen (2019)

subaru levorg sti sport 2019

Subaru lanceert op haar thuismarkt een opgefriste versie van haar Levorg stationwagen. Die komt voortaan ook beschikbaar als STI Sport, een waardige opvolger voor de Impreza Wagon STI?

Geef toe, je kan weinig hebben met Subaru maar zo'n knalblauwe Impreza Wagon met gouden velgen laat niemand onberoerd. De laatste jaren spits Subaru zich echter terug toe op haar essentie; het bouwen van veilige en betrouwbare vierwielaangedreven auto's. Waardoor sportieve rakkers wat op de achtergrond lijken gezet. Of deze Levorg STI Sport daar verandering in kan brengen?

300 pk

Wel, de ingrediënten lijken alvast juist te zitten. Een bijna 300 pk sterke viercilinder boxer met turbo, sportieve Recaro's en blauwe stiksels in het gehele interieur. Vierwielaandrijving? Uiteraard. Een blauwe kleur en foute gele velgen? Nee, die zien we niet op deze Levorg STI. En wat is dat, een CVT-automaat? Jep, goed gezien.

subaru levorg sti sport 2019

Lauw dus, deze Levorg STI Sport. In die zin dat Subaru gekend is om extreem gerief onder die STI-badge uit te brengen. Deze Levorg lijkt echter een extreem competente tourer te worden met een sportief kantje. De overtocht naar Europa maakt deze STI Sport trouwens niet, waardoor we niet kunnen genieten van 300 pk in onze Levorg. Zonde, want hier zou een beperkte markt voor zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws