Rolls-Royce blaast 115 kaarsjes uit met one-off

rolls-royce Phantom 115 teaser

Om 115 jaar Rolls-Royce te vieren zal het Britse merk dit najaar een unieke Phantom veilen via een, jawel, online veiling. Eentje voor collectioneurs met diepe zakken en een stabiele internetverbinding.

Op 4 mei was het exact 115 jaar geleden dat Charles Stewart Rolls en Frederick Henry Royce de koppen bij elkaar staken. Het resultaat werd Rolls-Royce, één van de meest prestigieuze automerken op onze aardbol. Om dat te vieren zal het Britse automerk een unieke versie bouwen van haar Phantom sedan. Van die one-off krijgen we van Rolls-Royce alvast een eerst schets te zien.

Bekijken we die schets even goed, dan wordt al vrij snel duidelijk dat de Britten geen van de pot gerukte coachbuild zullen bouwen. De speciale feesteditie zal vooral een uniek gedrapeerde Phantom worden. Al kan je stellen dat elke Phantom uniek is natuurlijk. Hoe dan ook, de auto zal dit najaar onder de hamer gaan via een digitale veiling. Dat dit specialleke richting het miljoen zal kruipen, dat is nu al duidelijk. Charles en Frederick zouden er fier op zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie