Officieel: Opel Grandland X Hybrid4 is Franse plug in Duitse schulp (2019)

opel grandland x hybrid4 2019

Opel hangt haar Grandland X aan de plug-instekker en leent daarvoor techniek bij zusterbedrijf Peugeot. Het voordeel van deel uit te maken van een grote groep natuurlijk.

We zeggen wel Peugeot maar eigenlijk glijdt de bij PSA in huis ontwikkelde plug-intechnologie naar alle merken van de Franse gigant. Denk Peugeot, Citroën, DS maar ook het vers toegetreden Opel. Het Duitse bedrijf kan daardoor haar Grandland X aan de plug-inhybride helpen. Een auto die op de leasingmarkt wel eens interessant voor de dag kan komen.

Fiscaal geval

De Grandland X gebruikt namelijk de Hybrid4-opstelling van PSA. Daardoor twee elektromotoren én een verbrandingsmotor onder de schulp. De 1.6 turbobenzine is goed voor 200 pk, de elektromotoren tillen dat vermogen naar 300 pk. Niet mis, voor een Opel. Te meer omdat de Grandland X dankzij een accupakket van 13,3 kWh zijn CO2-uitstoot ziet dalen onder de 50 g/km. Exacte uitstootcijfers zijn er nog niet maar Opel mikt alvast op 49 g/km en 2,2 l/100 km als normverbruik.

opel grandland x hybrid4 2019

Daardoor is deze Grandland X in principe dus 100% aftrekbaar vanaf 2020. Niet onbelangrijk voor de leasingmarkt. Verder laat Opel nog weten dat je maximaal 50 kilometer ver moet geraken op elektropeut met deze Grandland X Hybrid4. Prijzen en lanceerdatum, die zullen we in een later stadium krijgen.

opel grandland x hybrid4 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Eddy Gommers 17:59
afbeelding van Eddy Gommers

Max 50 km ver ?

Koolstof 19:53
afbeelding van Koolstof

Dat is toch een normaal cijfer voor een fiscale hybride?

Uw reactie