Hyundai en Kia investeren €80 miljoen in Rimac: Elektrische sportauto op til

hyundai kia rimac

Het Zuid-Koreaanse Hyundai Motor Company pompt 80 miljoen euro in het Kroatische Rimac voor de ontwikkeling van een Hyundai N met middenmotor en een hoog performante waterstofwagen. Kijk, dat is nieuws dat je 10 jaar geleden niet vanuit Korea zou verwachten...

Een nieuwe maand, een nieuw merk dat aanklopt bij het Kroatische Rimac voor de ontwikkeling van een ecologische sportwagen. Zo investeerde Porsche al zwaar in het bedrijf en gebruiken Aston Martin en Pininfarina technologie van Rimac voor respectievelijk de Valkyrie en de Battista. Nu stappen ook Hyundai en Kia in de Rimac-boot.

Sportievelingen voor iedereen

De Zuid-Koreanen investeren namelijk fors in Rimac. Specifiek pompt Hyundai 64 miljoen euro (!) in Rimac, Kia legt 16 miljoen euro in de pot. Het doel? Zorgen dat beide merken volgend jaar een "elektrische sportwagen op de markt kunnen brengen".

Al is er natuurlijk iets meer nuance. Zo wil Hyundai van haar N-halo-car met middenmotor een elektrische versie uit kunnen brengen. De andere auto moet een sportieve waterstofwagen worden. Of beide auto's onder beiden merken zullen verschijnen of dat de modellen worden verdeeld, dat is nog niet helemaal duidelijk.

Geinig detail; hoewel automerken gretig aankloppen bij Rimac wil het bedrijf ook zelf nog auto's op de markt gaan brengen. Volgens jaar zou de C_Two op de markt moeten verschijnen, een elektrische sportwagen met 1.900 pk en een top van 412 km/u.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws