(Geen) Verrassing: Mini John Cooper Works Countryman (2019)

mini john cooper works countryman 2019

Als broer Clubman een sportiever derivaat krijgt, dan moet Countryman natuurlijk ook volgen. Na de stationwagen met 306 pk nu ook een SUV met 306 pk bij Mini! De Mini John Cooper Works Countryman is terug van weggeweest.

Eén nacht, meer heeft Mini niet nodig om de John Cooper Works-familie uit te breiden met twee nieuwe telgen. Waardoor de JCW hatchback vanaf vandaag gezelschap heeft van de JCW Clubman en JCW Countryman. Willen we trouwens helemaal correct zijn, dan moeten we eigenlijk BMW X2 M35i ook in dat rijtje zetten.

+300 pk

Deze JCW Countryman is namelijk technisch identiek aan die Duitser. In die zin dat hij samen met de Clubman de 2-liter viercilinder met 306 pk en 450 Nm deelt met de sportieve X2. Dat blok stelt deze Countryman in staat om binnen de 5,1 seconden de honderd aan te tikken. Al heeft de standaard 8-trapsautomaat en vierwielaandrijving daar ook wat mee te maken.

mini john cooper works countryman 2019

Een aangepast chassis, opgewaardeerde remmen en kalibratie van het stuur moeten deze Countryman dynamisch laten ploeteren over het veld of boenderen over het circuit. Waarom je deze JCW Countryman boven de JCW Clubman zou verkiezen? Dat is ons evenwel een raadsel. Hoe dan ook, een SUV met +300 pk... voortaan ook te verkrijgen bij Mini. De Audi SQ2 mag op z'n tellen gaan letten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie