Nissan NV250 is... euhm... 11 jaar oude Renault Kangoo (2019)

nissan nv250 2019

Nissan schuift vandaag een nieuw bestelbusje naar voor in haar gamma. Al moet je "nieuw" met een serieuze korrel zout nemen. De NV250 baseert zich namelijk op de huidige Renault Kangoo die al weer mee draait van 2008. Niet beter een jaartje gewacht, Nissan?

De economische details die rondfladderen in de autosector, we zullen ze nooit doorgronden. Neem nu deze NV250, een nieuw busje van Nissan dat zich laat baseren op de ondertussen al 11 jaar oude Renault Kangoo. Gezien het feit dat we volgend jaar een nagelnieuwe Kangoo krijgen zou je verwachten dat Nissan nog een jaartje zou wachten om aan het copy-pasten te gaan.

Appel en een ei

Toch heeft Nissan misschien een goede reden om nu nog deze NV250 te lanceren. Want diep in de winter van zijn carrière is de huidige Kangoo natuurlijk al lang afgeschreven. Nissan kon dan misschien ook voor een prikje aanschuiven in de productielijn. Andere voorbumper, aangepast stuurtje en klaar. Een investering waar Carlos Ghosn zelfs geen dealtje op zou willen pakken (foei, Yves).

nissan nv250 2019

Het resultaat is evenwel dat Nissan klanten nu een oud busje aan gaat proberen smeren. Terwijl Citroën, Peugeot en Opel gloednieuwe busjes in de showroom hebben staan. Niet zozeer een probleem in de bedrijfswereld waar deze NV250 misschien voor een appel en een ei over de toonbank zal vliegen maar een jong gezin deze NV250 aansmeren met een 1.5-liter diesel met 80 of 116 pk? Meh.

nissan nv250 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Theo Bastings 00:46
afbeelding van Theo Bastings

Ideaal voor de Belgische post, die rijden er binnen de 14 dagen rondom de deuken in!

Thomas ahl 00:35
afbeelding van Thomas ahl

Nissan is van Renault dus gewoon een truc om de oude fabriek nog even te laten draaien tot de stock op is. Slimme zet dus

Jelledr 12:47
afbeelding van Jelledr

Snap de naam niet. Nv250? Terwijl de nv200 toch groter is? Bovendien super lelijke verschijning! Gaan ze hier ook 15% meer vragen zoals bij de nv300 ivg met trafic ?
Koop mij nog liever een andere wagen dan dit gedateerd hok op wielen.

andre123 09:26
afbeelding van andre123

wanneer ze hem willen proberen te verkopen als 'prijsbreker' zou het kunnen lukken.
oudere techniek in een iets opgefriste loock voor een aldi prijs?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws