Daar is de Porsche Cayenne S Coupe al! (2019)

porsche cayenne s coupe 2019

Bij de lancering van de Cayenne Coupe eerder dit jaar ontbraken enkele motorvarianten tegenover de reguliere Cayenne. Porsche vult het gamma van de SUV coupé nu aan met het S-derivaat. Goed voor 440 pk uit de 2.9-liter V6 met twee turbo's.

Bij Porsche zijn ze heer en meester in het tweemaandelijks uitbrengen van nieuwe modellen. Of iets correcter; nieuwe modellen of een nieuwe motorvariant. Zo kregen we de Cayenne Coupe nog in maart voorgeschoteld, nu is Porsche klaar met een nieuwe versie daarvan. Die Cayenne S Coupe komt tussen de reguliere Cayenne Coupe en Cayenne Coupe Turbo te liggen. Deuheuh.

Sub 5

Hoe zich dat vertaalt in cijfers? Met zijn 440 pk en 550 Nm valt hij met zijn 2.9-liter V6 mooi tussen de 340 pk sterke Cayenne Coupe (3.0 V6) en 550 pk sterke Cayenne Coupe Turbo (4.0 V8). Alsof modellen van Porsche tegenwoordig door de boekhouding worden bedacht, zo lijkt het wel. Hoe dan ook, met zijn 440 pk sterke turbobenzine weet de S in 4,9 tellen naar de honderd te springen. Toppen doet hij op een on-Duitse 264 km/u.

porsche cayenne s coupe 2019

En nu, nu is het reikhalzend wachten op de plug-inversie. Zowel bij de reguliere Cayenne als bij deze Cayenne Coupe.

porsche cayenne s coupe 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie