Mercedes Ambition2039: Aftelklok voor verbrandingsmotoren

mercedes ambition2039

Het is menens voor Mercedes, want tegen 2039 moeten alle personenauto's van het merk CO2-neutraal zijn. Elektrische- en waterstofwagens zullen tegen dan de fakkel overnemen, terwijl ook het productieproces klimaatneutraal moet zijn. Ambition2039 is geboren.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Bij Mercedes is man met de snor Dieter Zetsche verkast naar een vliegtuigoperator, waardoor Ola Källenius de fakkel over heeft genomen. De Zweed laat er alvast geen gras over groeien, want hij zorgde meteen voor een fikse wijzigingen bij smart. Nu is het echter de beurt aan heel Mercedes-Benz, met de uitrol van Ambition2039.

Exit diesel/ benzine

Een, zoals de naam al aangeeft, ambitieus plan. Want Mercedes-Benz met Mercedes, AMG, Maybach en smart in handen geeft zichzelf twintig jaar tijd (lees: minder dan 3 autogeneraties) om de verbrandingsmotor finaal te verbannen. Het doel? Alle auto's van het concern moeten tegen 2039 CO2-neutraal zijn. Dit door in te zetten op puur elektrische- en waterstofmodellen. Al moet ook heel het productieproces onder de loep worden genomen. Momenteel bouwt het bedrijf in Sindelfingen Duitsland een assemblagefabriek die volledig CO2-neutraal is. Andere fabrieken van de merken zullen tegen 2022 volgen.

Daar stopt de ecologische golf trouwens niet, want ook toeleveranciers zullen aangespoord worden om te investeren in CO2-reductie. Of dit met een helpende hand dan wel dwingende vinger is, daar blijft Mercedes-Benz vaag over. Tenslotte worden ook de bestuursleden van de gigant ondergedompeld in het verhaal. Want een deel van hun loon zal gekoppeld worden aan het behalen van de doelstelling. Of anders gezegd; is Mercedes-Benz in 2039 CO2-neutraal, dan wacht er een fraaie bonus aan de welkomstbalie.

Passagiers, niet transport

Opvallend is dat Mercedes met geen woord rept over haar transport-afdeling. Zo bouwt Mercedes uiteraard ook vrachtwagens en heeft het een vloot aan lichte bedrijfswagens en busjes. Die zullen hoogstwaarschijnlijk ook nog na 2039 beroep kunnen doen op motoren met verbrandingsmotor.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie