Ford snijdt in personeel: 7.000 ontslagen

Ford ontslagen 2019

Amerikaanse autobouwer Ford heeft te kennen gegeven dat het tegen augustus 2019 wereldwijd 10% van haar kantoorpersoneelsbestand wil laten gaan. Het gaat dan over 7.000 banen die op til staan. Die beslissing moet Ford jaarlijks zowat 540 miljoen euro doen besparen.

De auto-industrie krijgt rake klappen en dat zal de komende jaren nog niet veranderen. Ook Ford blijft niet buiten schot. Want hoewel het merk nog sterk voor de dag komt op haar thuismarkt Noord-Amerika zit Ford wat [in het slop op andere continenten](Ford snijdt in personeel: 7.000 ontslagen). CEO van Ford, Jim Hackett, heeft dan ook te kennen gegeven dat het Ford zou hervormen om het merk zo te sterken voor de toekomst. Hervormen, dat is vaak ook banenverlies. De bedrijfsleider heeft nu via een mail laten weten dat het merk wereldwijd 7.000 kantoorjobs zal termineren.

Daarmee veegt Ford in één klap (want tegen augustus 2019 moet de afslanking al rond zijn) zo maar even 10% van haar personeel met een bureaujob weg. Hackett verduidelijkt evenwel aan het personeel dat de afslanking al even aan de gang is. Waardoor het ook eerder ontslagen meetelt. Met de beslissing van afslanken zal Ford op korte termijn 600 miljoen dollar besparen (540 miljoen euro). Hoeveel banen er in België sneuvelen is niet duidelijk. Hackett spreekt enkel van 800 banen in de VS.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws