Engine of the Year 2019 is van Ferrari

ferrari_tributo_02

Ferrari gaat met de hoofdprijs lopen bij de International Engine of the Year 2019-verkiezing, Jaguar won de prijs voor beste nieuwe motor.

De twintigste editie van de Engine of the Year-verkiezing werd gewonnen door Ferrari. Al bij al brachten een kleine 70 juryleden hun stem uit, onder hen geen enkele Belg.

De 3.9 biturbo V8 van Ferrari was sterker dan de elektromotor van de Jaguar I-Pace. Die laatste mocht wel de prijs van beste New Engine op zijn naam schrijven, net als de eerste plaats in de categorie "motoren tussen 350 en 450 pk" en die van beste elektromotor. Die prestigieuze prijzen schrijft Jaguar bij op het lijstje, net onder die van 'Auto van het Jaar'.

rijtest-jaguar-i-pace-2018

Aan de indeling te zien, weet je dat de kiezers een hele hoop categorieën hebben opgemaakt, zodat toch minstens een aantal verschillende merken met een beker naar huis mochten. Fords 1.0 EcoBoost viel nogmaals in de prijzen, Audi's 2.0 TFSI evenzeer. Ook de 2,5 liter grote turbomotor van Porsche werd uitgeroepen tot winnaar in zijn klasse, en ook de 4.0 V8 biturbomotor van Mercedes-AMG had wat te vieren. Prijs voor beste hybride aandrijving ging naar de 1.5-elektrobenzinecombo van BMW.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws