Renault Arkana is officieel

renault-arkana-official-2019_1

Vorig jaar toonde Renault de Arkana in preproductievorm, een coupé-SUV die in Rusland wel eens tot een BMW X6-concurrent zou mogen worden gerekend. Vandaag halen ze het doek van de productieversie.

Het is zoeken naar de verschillen tussen het bijna-productieklare prototype en deze Arkana. De zijspiegels werden hertekend, de bumper werd hertekend en de grille kreeg een andere afwerking. De koplampen, die kregen een andere indeling. Dat geldt ook voor de achterlichten, terwijl ook de achterbumper lichtjes aangepast werd.

De Arkana meet 4,55 meter lang, 1,82 meter breed en 1,57 meter hoog. Onder de kap zit een 150 pk en 250 Nm sterke TCe-benzinemotor. De motor wordt gekoppeld aan vierwielaandrijving en een X-Tronic CVT-automaat uit het Nissan-schap.

Deze zomer wordt de Arkana beschikbaar in Rusland, hij wordt ook in Moskou geproduceerd. Later zou hij ook als Samsung in Korea op de markt gebracht worden, net als bij de Koleos gebeurt. In België zullen we hem in alle waarschijnlijkheid niet zo snel tegenkomen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie