Officieel: Hyundai Kona Hybrid (2019)

hyundai kona hybrid 2019

De kennis vergaard met de Ioniq sijpelt in een sneltempo naar andere modellen van Hyundai. Na de elektrische versie van de Kona kan je de compacte crossover nu ook met een hybride-aandrijving krijgen.

Hij was er al als diesel, als benzine en zelfs met een volledige elektrische aandrijflijn, de Hyundai Kona. Vandaag voegen de Zuid-Koreanen daar nog een hybride-smaakje aan toe. Daardoor krijgt de Ioniq hybride gezelschap in het gamma van een compacte crossover.

Kona Hybrid

Die Kona Hybrid teert op gekende techniek van de Hyundai groep. Zo doet de set-up ook al zijn werk in die Ioniq Hybrid maar ook in de Kia Niro Hybrid. Als basis neemt Hyundai een 1.6-liter atmosferische viercilinder benzine, dankzij elektrohulp stijgt het systeemvermogen naar 141 pk en 265 Nm. Tijdens het rijden kan de Kona Hybrid tot 1,56 kWh opslaan in zijn batterijen.

hyundai kona hybrid 2019

Daarmee ga je heus geen kilometers aan een stuk puur elektrisch rijden, wel kan de set-up het verbruik serieus temperen. Iets waar Toyota al jaren succes mee vergaart in het geval van de Prius maar evengoed bij de Auris/Corolla Hybrid. Eco-cijfers van de Kona Hybrid? Die zijn er momenteel nog niet. Gok echter op een CO2-cijfer dat flirt met de 100 g/km en een verbruik dat ergens rond de 4,5 l/100 km bengelt.

In het oog

Hoe je de Kona Hybrid visueel kan herkennen? Sja, niet. Waar de elektrische versie van de Kona nog een aangepast smoelwerk krijgt met dichtgetimmerde grille moet bij deze hybride de benzinemotor natuurlijk nog kunnen ademen. Hyundai maakt gewag van specifieke velgen buiten en witte accenten rond de ventilatiemonden binnen.

hyundai kona hybrid 2019

Wij bemerken trouwens nog de aangepaste tellerpartij. Hoe dan ook, visueel is er niets mis met de Kona. Waardoor je weinig kan hebben tegen een zuiniger exemplaar. Vanaf de herfst rolt hij de dealer binnen. Tegen dan heeft Hyundai ook prijzen klaar voor haar nieuwe hybride.

hyundai kona hybrid 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tucson 14:33
afbeelding van Tucson

Jammer dat ze het niet ook bij de Tucson doen. Die Kona is te klein als gezinswagen...

Uw reactie